Fish By-Catch

198012 min 40 secFilm: Documentaire

Réalisation: Neill McKee

Production: Neill McKee

Scénarisation: Bob Stanley

Produced by the International Development Research Centre.

Ce titre est une acquisition.

Every year as much as 20 million tonnes of edible fish may be thrown away at sea by shrimp trawlers, and most of this waste occurs off the coast of those countries where food is in short supply. This documentary describes how one country, Guyana, set about to change this situation. Shrimp trawlers have been equipped to handle both shrimp and fish, and a pilot plant in Georgetown has been built to process this new fish by-catch. The film also documents the techniques that have been developed to process and preserve fish, as well as the beginnings of a distribution system and export business.

Catégories de sujets


  • Pays en développement > Économie et IndustriePêche, Forêt et Ressources en eauAgences et organismes de développement internationalAmérique du Sud
  • Environnement et Conservation > Poissons et Crustacés
  • Alimentation > Poissons et Crustacés
  • Chasse et Pêche commerciales > Pays étrangersTransformation des produits de la pêcheRecherche et Techniques de pêche

Générique


réalisateur
Neill McKee
producteur
Neill McKee
caméra
Neill McKee
scénario
Bob Stanley
montage
Sally MacDonald
narrateur
Cy Strange